Data: 2007-07-15 00:00:56
Temat: Re: Rzodkiewka japonska
Od: Als <1...@1...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 14 Jul 2007 23:07:21 +0200, Panslavista napisał(a):
> "czeremcha " <c...@g...pl> wrote in message
> news:f7bau9$53l$1@inews.gazeta.pl...
>> A jaką ciekawostkę znalazłam...
>>
>> http://tnij.org/dia--kon
>>
>> I to zdjęcie...
>>
>> Ania
>
> Tu masz lepsze - faktycznie bywa w warzywniakach:
> http://pl.wikipedia.org/wiki/Rzodkiew_japo%C5%84ska
Popatrzyliście na te zdjęcia? Któreś z was ściemnia, bo jak bym na te
zdjęcia nie patrzył, to na jednym są czerwone, okrągłe rzodkiewy, a na
drugim białe i podłużne. Jeśli to jest jeden i ten sam gatunek, to chyba
muszę zmienić komputer.
To, co pokazuje drugie zdjęcie, to tzw. biała rzodkiew i faktycznie
dostępna jest u nas bez problemów. Natomiast nie dam głowy, że to jest
faktycznie daikon. Jadłem daikon kiszony w Korei i dużo bym dał za taki
przepis na kiszenie białej rzodkwi, żeby smakowała tak, jak ten koreański
daikon.
--
Pozdrawiam, Als (w mailu nie mam żadnej jedynki)
Nie oczekuj od innych pomocy. Jeśli pomogą, to dobrze. Jeśli nie, to nie
becz.[Forrest Gump]
|