Data: 2010-12-23 14:57:07
Temat: Re: SMAKUJE MOJE SLEDZIE...
Od: JaMyszka <f...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 8 Gru, 10:33, "Panslavista" wrote:
> ... codziennie porcyjka...
> Potrzebne tuszki ogłowione - najlepiej wiaderko. Wyjmujemy z nich mlecz
> (...)
> Pychotka, jak danie samodzielne, ale można stosować do sałatek i do
> ziemniaków ze śmietaną.
Zainspirowana Twoim postem i dodatkowo nie chcąc kupować żółtych
matiasów, wzięłam i zrobiłam tuszki solone. Ale w śmietanie i z
roztartym mleczem (ikra mi zawsze przeszkadzała). Są super :)
PS
Możesz mi przypomnieć, jak nazywają się duże śledzie z beczki? Takie z
głowami...
--
Wesołych Świąt :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): http://zwijaj.pl/
|