Data: 2006-08-01 16:00:43
Temat: Re: SOS MUSZTARDOWY
Od: "aga-ch" <j...@c...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Panslavista napisał(a):
> "ac3" <a...@w...pl> wrote in message
> news:eaid99$7j3$1@inews.gazeta.pl...
>
> Najprostszy sos - beszamel i do niego dodaje się musztardę do smaku
> (podobnie chrzan - aby uzyskać sos chrzanowy). W zasadzie dowolna musztarda,
> z tych gładkich, nie każdy lubi rozgryzać ziarna gorczycy...
>
> Beszamel to zwykła biała zasmażka na dowolnym tłuszczu, najlepsza na maśle,
> rozprowadzona śmietaną lub rosołem i doprawiona do smaku...
O.K. dobry podklad na kazdy sos.
Najczesciej stosuje beszamel jako podklad do rozniastych smakow.
Widzialam jak zawodowy kucharz robil taki beszamel, ze wychodzila gesta
kulka.
Taka kulke mozna przechowywac do nastepnych sosow.
Pozdrawiam - aga/ch. ( fajnie, ze juz odblokawny)
|