Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Salatki do Fondue Re: Salatki do Fondue

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Salatki do Fondue

« poprzedni post
Data: 2000-03-29 12:29:05
Temat: Re: Salatki do Fondue
Od: "Barbara" <b...@w...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki


Użytkownik Robert Piotrowicz <p...@n...chok.kielce.pl> w wiadomooci
do grup dyskusyjnych napisał:s...@n...chok.kielce.pl...
> Salatki:
> rzymska z sardelami,
> polna z mango,
> pomidorowa z bazylia,
> grzybowa z pomaranczowa soczewica,
> z kielkow i awokada,
> z cykorii i melona miodowego,
> z papryki i ananasa,
> selerowo-ziemniaczana z kaparami,
> z kopru wloskiego i papai,
> z marchwii i imbiru na lisciach szpinaku,
> Tyle literatura. Wklepie dwa a jezeli ktos bedzie zainteresowany prosze o
sygnal. Najlepiej na priva poniewaz nie widze calej poczty. Przepisy wysle
oczywiscie na liste.
>
> Rzymska z sardelami
> 4 porcje:
> 1 glowka salaty rzymskiej (ew. lodowej)
> 8-12 filetów z sardeli,
> 50 g czarnych oliwek bez pestek,
> 1 cebula, 2 pomidory,
> 0k 250 g swiezego ogorka,
> peczek rzodkiewek,
> 4 lyzki octu z bialego wina,
> 6 lyzek oleju,
> parmezan,
> sol, pieprz.
> Salate umyc, osuszyc, porwac na mniejsze kawalki. Filety sardeli oplukac,
oliwki pokroic w plasterki, cebule w kostke, pomidory na czastki, ogorek w
polplasteki, rzodkiewki w cwiartki.
> W duzej salaterce wymieszac ocet z sola i pieprzem, dodac cebule i
stopniowo trzepaczka do piany wbijac olej. Natepnie dodac salate, pomidory,
ogorek, rzodkiewki. Wymieszac. Parmezan utrzec na tarce i ostroznie wmieszac
do salatki. Filety sardeli zwinac w slimaczki i przybrac nimi salatke.
>
> Polna z mango.
> 4 porcje.
> 200 g salaty polnej,
> 2 lyzki posiekanych migdalow (w orginale sa sztyfciki migdalowe)
> 1 plaster wedzonego boczku,
> 1 mala czerwona papryka
> 1 dojrzale mango.
> Na sos:
> 2 limony,
> 1 szalotka,
> sol, pieprz,
> szczypta cukru,
> 3 lyzki oleju.
> Salate umyc, osuszyc. Migdaly uprazyc na suchej patelni (teflonowej) na
zloty kolor. Zdjac z patelni. Boczek pokroic w bardzo drobna kostke i na
chrupiaco wysmazyc na tej samej patelni. Skwarki osaczyc na papierowym
reczniku. Papryke oczyscic z pestek pokroic w drobna kostke. Mango obrac ze
skorki i miazsz czastkami odkroic od pestki.
> Sos - wycisnac sok z limony, wymieszac z sola, pieprzem, cukrem i
szalotka. Stopniowo wbijac olej. Do miski wlozyc salate, oblozyc ja
czastkami manga i posypac kostkami papryki. Salatke polac sosemi posypac
skwarkami i migdalami.
> Obie pasuja do fondue serowego.
> eRPe
>
> p...@c...kielce.pl
> --
> Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
> http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
Jestem tu nowa, niedawno otrzymalam zestaw do fondue.
Przepis na salatki juz mam, ale nie bardzo wiem, co tam w tym garnuszku
ugotowac dobrego. Prosze na poczatek o cos latwegoP


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6