Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.task.gda.pl!new
s.memax.krakow.pl!mercury.newsgate.pl!newsgate.pl
From: s...@n...gov (Agnieszka Szalewska-Palasz)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Schab
Date: 16 Feb 2000 19:14:38 +0100
Organization: email<>news gateway
Lines: 26
Sender: r...@m...newsgate.pl
Message-ID: <9...@g...newsgate.pl>
References: <bvxq4.4117$G3.119733@news.tpnet.pl>
NNTP-Posting-Host: mercury.newsgate.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="us-ascii"; format=flowed
X-Complaints-To: n...@n...pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:23291
Ukryj nagłówki
At 01:21 PM 2/16/00 +0000, you wrote:
>Kochani,
>Jakis czas temu dostalam od mamy prawie 2 kg schabu bez kosci
>i.............lezy sobie caly czas biedaczysko w lodowce, bo nie przychodzi
>mi na mysl co by tu z niego przyzadzic (za kotletami schabowymi nie
>przepadam). Chcialabym jakos ciekawie upiec nieboraka, wiec moze podacie mi
>jakies ciekawe, sprawdzone przepisy.
>
>Pozdrawiam,
>Lucy
>
proponuje upiec w calosci, przyprawionego ziolkami (rozmaryn, bazylia,
majeranek) i czosnkiem (sola tez) natrzec tym wszystkim obficie i dac
schabowemu odpoczac w lodowce pare godzin (moze byc przez noc), po czym
upiec w odkrytej brytfannie ( na dno odrobina tluszczu oraz wody, wody
mozna dolewac pozniej gdy wyparuje), gdy sie ladnie zarumieni mozna
przykryc folia alu, aby nie wysechl. Polewanie sosikiem spod schabu (mniam)
wskazane. czas pieczenia-kolo 2.5 godz.
smacznego
Chyba jestem glodna, jak dobrze, ze za chwilke lunch:-))
aga
--
Najnowsze oferty pracy: http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-praca-oferowana/
|