Data: 2000-02-16 18:14:38
Temat: Re: Schab
Od: s...@n...gov (Agnieszka Szalewska-Palasz)
Pokaż wszystkie nagłówki
At 01:21 PM 2/16/00 +0000, you wrote:
>Kochani,
>Jakis czas temu dostalam od mamy prawie 2 kg schabu bez kosci
>i.............lezy sobie caly czas biedaczysko w lodowce, bo nie przychodzi
>mi na mysl co by tu z niego przyzadzic (za kotletami schabowymi nie
>przepadam). Chcialabym jakos ciekawie upiec nieboraka, wiec moze podacie mi
>jakies ciekawe, sprawdzone przepisy.
>
>Pozdrawiam,
>Lucy
>
proponuje upiec w calosci, przyprawionego ziolkami (rozmaryn, bazylia,
majeranek) i czosnkiem (sola tez) natrzec tym wszystkim obficie i dac
schabowemu odpoczac w lodowce pare godzin (moze byc przez noc), po czym
upiec w odkrytej brytfannie ( na dno odrobina tluszczu oraz wody, wody
mozna dolewac pozniej gdy wyparuje), gdy sie ladnie zarumieni mozna
przykryc folia alu, aby nie wysechl. Polewanie sosikiem spod schabu (mniam)
wskazane. czas pieczenia-kolo 2.5 godz.
smacznego
Chyba jestem glodna, jak dobrze, ze za chwilke lunch:-))
aga
--
Najnowsze oferty pracy: http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-praca-oferowana/
|