Data: 2004-09-27 08:30:55
Temat: Re: Schab w mleku
Od: MarchEf <b...@y...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>>A może ktoś ma jakieś "doświadczenia" w kwestii owej potrawy i mógłby
>>się nimi podzielić?
>
Mnie sie tez jakos zle kojarzy, ale ogladalam wczoraj Maklowicza i tak
mniej-wiecej moge przytoczyc proces przygotowywania, nie wiem tylko czy
takie generalne informacje Ci sie przydadza :)
Najpierw ten schab dusilo sie w bialym winie- chyba az 6 godzin, pozniej
dopiero pozniej wrzucalo do mleka w ktorym byly juz rozmaryn i szalwia..
Kolejne 2 chyba godziny duszenia az mleko zniknie.. I potrawa gotowa.
Ja bym sie nie odwazyla z tak przytoczonego przepisu cos ugotowac ale
mozesz miec przynajmniej ogolny poglad na to czy to dobre :)
MarchEf
|