Data: 2003-05-02 15:59:13
Temat: Re: Ser feta
Od: "Chalek" <c...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Elżbieta" <w...@g...pl> napisał w wiadomości
news:01e801c3109a$93516960$a70d4cd5@h0o1t0...
>
> Miałam ser feta z Mlekowity. Postanowiłam użyć go do sałatki, no i
> muszę przyznać, że się trochę zaskoczyłam jego konsystencją. Na
> opakowaniu tak ładnie wyglądał pokrojony w kostkę. Natomiast mój był
> bardzo miękki, prę dzej do smarowania niż krojenia, gdy chciałam
> pokroić to się rozsypywał i przyklejał do noża, rąk i wszystkiego
> wokół. jak w takim razie pokroić go ładnie w kostkę do sałatki??
> Możecie zaproponować coś z czym się dobrze skomponuje taki ser? Jak
> mój mały alergik nie dostanie w przeciągu kilku dni wysypki, to może
> ten ser na dłużej u nas zagości.
>
> Elżbieta
Kup prawdziwa grecka fete, jest w takich foliowych niepozornych opakowaniach
w hipermarketach (zdaje sie, ze na opakowaniu jest owca), jest twarda i
smakuje tak jak powinna smakowac feta, nie rozpada sie. Jest z owczego
mleka, nie podam niestety firmy, bo akurat nie mam w domu. To cos z
Mlekoiwity, to nie jest feta tylko jakis twarozek fetopodobny.
Chalek
|