Data: 2001-08-22 07:43:02
Temat: Re: Serce z ciasta - prośba
Od: "Ula Dynowska" <u...@a...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Moje starsze dziecię wymyśliło sobie, że koniecznie chce tort/ciasto w
kształcie
> serca. Tak po prostu, bez okazji. Kształt pal licho, łatwo da się wykroić,
ale z
> czego zrobić polewę, żeby było i ładnie (czyli krwiście czerwono) no i
smacznie.
Mysle, ze ladnie by wygladalo z marcerpanem - podobno kolorowy robi sie tak,
ze dodaje sie barwnik, ugniata, walkuje i przeklada na ciasto. Ja
zrezygnowalam z takich eksperymentow po dowiedzeniu sie ile te barwniki
kosztuja ;))
W dawnych czasach pamietam, ze np. lukier do pierniczkow barwilismy sokiem z
burakow i wcale nie mialy smaku buraczanego :)
Pozdrawiam - Ula
P.S. Czerwonej masy do przekladania nie znam, ale moze jednak moze byc
zwykla ?
|