Data: 2001-01-30 10:29:19
Temat: Re: Sernik a skorka pomaranczowa
Od: fghfgh <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jerzy wrote:
trafilam
>
> > Ale i tak teraz wole kupowac kandyzowane...
> Produkcji polskiej?
>
Greckiej- w pudełkach bodajze po 100 gram pakowane. Licze na to, ze
jakies tam atesty i normy spelnia skoro jest to produkcja wieksza.
> > No wlasnie- jak to jest z parzeniem? Sparzona skórka eliminuje jakies
> > zwiazki szkodliwe czy tylko brud?
> Lepiej zrobić samemu. Umyć pod bieżącą wodą z dodatkiem płynu do zmywania,dobrego.
Plynu do zmywania????
No nie wiem. Jakos odrzuca mnie pomysl uzywania plynu do produktów
spozywczych.
> B. dobrze opłukać kilka razy w zimnej wodzie. Sparzyć wrzątkiem. Obrać i
> oczyścić z "białego". Moczyć przez 3. dni w całości zmieniając 3. razy
> wodę [nie kranówę]. I dopiero po takim zabiegu kroić i kandyzować.
> pozdr. Jerzy
dzieki
agi
|