Data: 2001-01-29 10:41:47
Temat: Re: Klapniety sernik
Od: "maua piegowata" <m...@b...artcom.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Ania Derejski <a...@v...ca> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:Bz_d6.18344$y...@w...videotron.net..
.
>
> "Krysia Thompson" <> Byloby grzechem NIE dodawac skorki do sernika...
> >
> > to jakie to moze byc ciasto BEZ skorki???
> >
> > Krysia
> >
> A moze wiecic co zrobic zeby sernik nie klapnal
> po wyjeciu z piekarnika??.
> Najpierw pieknie rosnie a potem boki zostaja a srodek
> chlap i po serniku :((((((((((
> Czy jest na to jakas rada ???
> Ania
>
>
no wiec jesli nie uda Ci sie trafic na odpowiednia faze ksiezyca, bo np.
goscie beda jutro a nie za trzy dni, to najlepiej zrobic tak:
jesli dodajesz do sernika piane z bialek, to po upieczeniu wyloncz piec, ale
sernik zostaw w srodku, zeby stygnou sopniowo
wtedy wuasnie nie pownien opasc
ja tak zrobilam ostanim razem jak pieklam wlasnie serniczek
bylam naprawde niezle zdziwiona, kiedy za pare godzin wchodze do kucni,
otwieram piekarnik, a tam piekniasty serniczek:)
sernik zawsze troche opada, bo jest ciezki
ale nie opadnie az tak bardzo, jesli tak go wlasnie wystudzisz:)
powodznia:)
pozdry Monika
|