Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Sernik z Marsa Re: Sernik z Marsa

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Sernik z Marsa

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "Szpilka" <s...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Sernik z Marsa
Date: Wed, 22 Dec 2010 16:14:45 +0100
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 36
Message-ID: <iet4lb$rem$1@inews.gazeta.pl>
References: <iejdeq$fv1$2@node1.news.atman.pl> <iekam2$3n8$1@news.onet.pl>
<4d0dbe64$0$22809$65785112@news.neostrada.pl> <iekf9i$e49$1@news.onet.pl>
<4d0dc89e$0$27044$65785112@news.neostrada.pl> <ieklb1$aj$1@news.onet.pl>
<4d0e3fa2$0$21003$65785112@news.neostrada.pl>
<4d0e49ce$0$21001$65785112@news.neostrada.pl>
<4d0e51f5$0$21011$65785112@news.neostrada.pl>
<4d0e5397$0$27045$65785112@news.neostrada.pl> <ielkfu$k6k$1@news.onet.pl>
<4d0e5998$0$22795$65785112@news.neostrada.pl>
<4d0e5abc$0$22812$65785112@news.neostrada.pl> <ielsff$kc9$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: 87-206-50-229.dynamic.chello.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1293030891 28118 87.206.50.229 (22 Dec 2010 15:14:51 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 22 Dec 2010 15:14:51 +0000 (UTC)
In-Reply-To: <ielsff$kc9$1@news.onet.pl>
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.0.6002.18263
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Windows Mail 6.0.6002.18197
X-User: szpilkas
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:332676
Ukryj nagłówki


Użytkownik "Qrczak" <q...@o...pl> napisał w wiadomości
news:ielsff$kc9$1@news.onet.pl...
> Dnia 2010-12-19 20:19, niebożę medea wylazło do ludzi i marudzi:
>> W dniu 2010-12-19 20:14, krys pisze:
>>> Aicha wrote:
>>>> W dniu 2010-12-19 19:48, krys pisze:
>>>>
>>>>>> Ja piszę o wszystkich serach tzw. sernikowych, czyli mielonych,
>>>>>> sprzedawanych w kubeczkach. Wypróbowałam różne rodzaje i każdy przy
>>>>>> miksowaniu mikserem robi się rzadki.
>>>>>
>>>>> Aha. To ja takich nie nabywam.
>>>>
>>>> Ja też nie. Widziałam, z czego się je robi.
>>>
>>> Ja nie widziałam, ja czytam składy. Niedługo zostanę Amishem przez to.
>>
>> Sęk w tym, że na składzie jest przeważnie podane: ser, serwatka, ew.
>> śmietana albo masło.
>>
>> Ale ja też się już wycofuję z kupowania tego, przynajmniej w celach
>> wypiekowych. Na jakieś pasty się nadaje, chociaż też już coraz rzadziej
>> korzystam. O wiele lepiej kupić zwykły biały ser i samemu rozdrobnić.
>
> A widzisz, ja zwykle używam albo taki z Kauflandu twaróg (marka
> K-Classic), albo z InterMarche (ale nazwy nie pamiętam, w 500gramowych
> pojemnikach). I jeszcze mi nigdy w trakcie miksowania (na najwyższych
> obrotach miksera) nie zrzedło. A sernik na zimno robię raz w tygodniu.

Ja używam do sernika twarogu aksamitnego dr oetkera.
Jeszcze nigdy mi się z nim nic nie stało złego, tzn miksowany, pieczony,
sernik pyszota.

Sylwia

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
22.12 Aicha
22.12 Szpilka
22.12 medea
22.12 Qrczak
23.12 Ikselka
23.12 Ikselka
23.12 Ikselka
23.12 Ikselka
23.12 Qrczak
23.12 medea
23.12 Ikselka
23.12 Ikselka
23.12 medea
23.12 medea
23.12 Qrczak
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6