Data: 2002-03-29 12:39:18
Temat: Re: Shoarma
Od: "Artur Z" <a...@p...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Gosia ^KIKI^" <g...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:a7vv1e$sl9$1@news.tpi.pl...
> Mam pytanko do was. Czy ktos zna przepis na potrawe o nazwie shoarma? Wiem
> tylko ze jest ona na bazie miesa z kebaba, ale poza tym nic. Prosze o
pomoc.
> --
> *** KIKI***
> Gosia Ceglińska
> k...@i...pl
>
Znalazłem taki przepisik na stronie egipskiej i tak pi razy drzwi
przetłumaczyłem:
Składniki
1/4 cup vinegar(ocet winny)
1/4 cup olive oil
3 tbl lemon juice(cytrynowy sok)
3 cloves minced garlic(ząbki siekane czosnku)
1/2 tsp cinnamon, allspice, nutmeg, black & white pepper, dry fine oregano
and salt(przyprawa arabska np.DUCROS)
2 bay leaves (liście czego?)
2 cups yogurt
1 tomato (pomidorek)
1 1/2 lbs of lamb or beef sliced 1" x 2" (baranina lub wołowe pocięte w
kostkę)
Steps:
Combine the first 8 ingredients in a bowl and marinate the lamb (or beef) in
it for 6 hours.
Grease a saucepan with oil and heat. ( wszystko wymieszać do kupy i odstawić
na 6 godzin)
Add the marinated lamb (or beef) and cook until tender.(Usmażyć na patelni i
poddusić)
Serve it with Pita bread and tahini sauce (see below), mint leaves, tomatoes
and onions.
(pakować w chlebek pita z cebulą pomidorem i liśćmi mięty-alternatywnie z
sosem tahini,opis poniżej)
(Alternatively, you may hook the pieces of meat on small wooden skewers and
grill on charcoal until tender).
Tahini Sauce
3 tbl sesame tahini
1 minced clove of garlic
1/2 tsp salt
3 tbl lemon juice
3 tbl water, or more
1 tbl plain yogurt
Steps:
Place tahini, garlic, salt and lemon juice in a small bowl and mix with a
spoon.
Gradually add water until tahini becomes smooth.
Add chopped parsley and mix well.
|