Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!goblin1!goblin.stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neost
rada.pl!unt-spo-a-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: XL <i...@g...pl>
Subject: Re: Sma?one ma by?!
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Reply-To: i...@g...pl
References: <j9fgnlhoemn8.1am9r92pctkem$.dlg@40tude.net>
<547792fd$0$2659$65785112@news.neostrada.pl>
<5477c135$0$2161$65785112@news.neostrada.pl>
<547880f3$0$21561$65785112@news.neostrada.pl>
<dz0boqd80sk3$.1ij6ljmi7l25p.dlg@40tude.net>
<548ffbea$0$2162$65785112@news.neostrada.pl>
Date: Tue, 16 Dec 2014 11:55:06 +0100
Message-ID: <i...@4...net>
Lines: 34
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 79.185.253.206
X-Trace: 1418727304 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 21553 79.185.253.206:7378
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:359837
Ukryj nagłówki
Dnia Tue, 16 Dec 2014 10:31:38 +0100, Trybun napisał(a):
> W dniu 2014-11-30 o 21:03, XL pisze:
>>
>>> Bardzo ciekawie wygląda ten Twój sposób przyrządzania wątroby. Tak że
>>> pozwolę sobie go wykorzystać przy smażeniu wątroby. Dzięki za przepis.
>> Nie ma za co, bardziej szczegółowy przepis podałam jakiś czas temu i wiem,
>> że korzystano tu z niego z powodzeniem. Polecam przyprawienie wątróbki
>> pieprzem, liściem laurowym i zielem angielskim - wrzucasz przyprawy w
>> momencie kiedy zaczynasz duszenie :-)
>
> Pieprz i majeranek to u mnie standard przy smażeniu wątróbki innej niż
> drobiowa. A ten liść laurowy to ma być w całości czy zmielony?
Cały lub w dużych kawałkach, żeby można go było łatwo "wyodrębnić" z
potrawy przed włożeniem jej kęsa do ust :-)
>
>>
>>> A wracając do tych surowizn, ciekawe dlaczego nikt z tych karconych
>>> nigdy nie zapyta na antenie dlaczego to makaron MUSI być niedogotowany
>>> czy wątróbka niedosmażona... ?
>> Bo to jest jak ze słowem "żyd" - ludzie boją się już nawet je wymawiać,
>> żeby nie być posądzonymi o antysemityzm... tak i z tą krwistością obawiają
>> się wyjść na nieobytych czy coś w tym stylu. A prawda jest taka, że
>> wartomieć włąsne zdanie, tak jak i być pozbawionym kompleksów - czego Żydom
>> jak widać brak, skoro uwłacza im nazywanie ich Żydami.
>>
>> Ja nie boję się mówić "Żyd". I mięso lubię wysmażone. I niech mnie nazywa
>> kto chce Polką - bo nią jestemi jestem z tego dumna.
>
> I z czym tu można polemizować... :-)
Ano :-)
|