Data: 2006-05-29 17:22:39
Temat: Re: Smaczne i błyskawiczne, ale tanie ;-)
Od: "Wojtek H." <s...@p...ciach.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam!
Użytkownik Waldemar <w...@i...de> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:4...@u...de...
> Wojtek H. schrieb:
(...)
> > Dobra - podpisz się pod tym:
> > Oliwa z oliwek extra vergine nadaje się do wszelkich potraw:
> > - na zimno
> > - na gorąco
> > - gotowanych
> > - smażonych
> > - pieczonych
> >
> > Wtedy uwierzę, że intencje miałeś czyste :-)
>
> czy ja pisałem, że się nie nadaje? Pisałem tylko, że smażenie w wysokiej
> temperaturze na oliwie e.v. jest bez sensu.
Pisałeś:
"Oprócz tego smażenie na oliwie extra vergine jest również niezbyt
poprawne."
A tu się okazuje - smażysz i doceniasz to smażenie na e.v.
W końcu tak się smaży "od zawsze" w krajach śródziemnomorskich.
A smażenie w wysokiej (zbyt wysokiej) temperaturze w _każdym_
tłuszczu jest bez sensu.
Widzisz - zgodziłbym się z Tobą nawet, ale Ty typowo - wycofujesz się
rakiem,
byle nie przyznać się do błędu.
Reasumując - na oliwie extra vergine "się smaży", i tylko o zmianę
błędnego wizerunku na tej grupie oliwy e.v. mi chodziło.
CBDU
Smaczności - Wojtek H.
|