Data: 2017-08-08 09:51:49
Temat: Re: Smaki
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl> wrote:
> Pan Pszemol napisał:
>
>>> Ale wróćmy do PTC i okolic, oraz do uwarunkowań genetycznych. Zmysł
>>> ten mógł bezkarnie uwstecznić się u ludów mięsożernych. Z Eskimosem
>>> źle się o rozkoszach podniebienia gada, każda foka smakuje tak samo,
>>> subtelność doznań nie zwiększa szans na przeżycie. Ludy żywiące się
>>> roślinkami mają odwrotnie. W Europie upośledzenie odczuwania PTC
>>> jest powszechne, wśród czarnych mieszkońców Afryki niespotykane.
>>
>> Mówisz że dla nich wszystkie foki smakują tak samo...
>> A co powiesz ze smakiem surowego tuńczyka dla Japończyków?
>> Też im smakują tak samo? Czy są w stanie delektować się
>> subtelnościami smaku surowego mięsa, których my nie rozpoznamy
>> nawet?
>
> Mówię, że dla łowcy smak nie ma znaczenia przy zdobywaniu pożywienia.
> Nie ma tak, że upoluje fokę, nadgryzie i wyrzuci, bo okazała się być
> jeszcze zielona.
Nie?
Hint - coroczna rzeź fok w Kanadzie.
Myślisz, że zanim zabiją, to prześwietlają?
:->
|