Data: 2002-04-11 07:16:33
Temat: Re: Smalec - od czego zacząć???
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Don Pedro" <d...@p...com> napisał w wiadomości
news:a93d2a$pqr$1@news.tpi.pl...
> Witam.
>
> Co oprócz słoniny i cebuli wrzucić do garnka, ażeby ewentualny (jeśli
> wyjdzie) smalec taki ze skwarkami był możliwie jak najbardziej jadalny?
>
> Słoniny mam około kilograma - takiej grubo mielonej. Mielić ją raz
jeszcze,
> czy nie?
>
> A ha - ile do tego cebuli, i kiedy do gara ją wrzucić?
>
Cebulkę wrzucasz jak skwareczki będą już przyrumienione. Ile? Ja na 15 dkg
słoniny (bo zawsze robię malutko) wrzucam jedną cebulę (taką średnią - z 5
cm średnicy, a ile to waży nie mam pojęcia).
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|