Data: 2017-01-31 09:27:23
Temat: Re: Smażenie w mikrofali
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 31.01.2017 o 07:01, Pszemol pisze:
> "FEniks" <x...@p...fm> wrote in message
> news:588f38f7$0$15198$65785112@news.neostrada.pl...
>> W dniu 29.01.2017 o 19:29, Pszemol pisze:
>>> "Jarosław Sokołowski" <j...@l...waw.pl> wrote in message
>>> news:slrno8q7jo.tit.jaros@falcon.lasek.waw.pl...
>>>> A czy tu aby nie chodzi o mikrofalówkę *z* grillem?
>>>> Takie dwa w jednym.
>>>
>>> Dokładnie o to chodzi.
>>> Ani jedna mikrofala nie była użyta do ugrillowania tamtego kurczaka :-)
>>
>> No, nie wiem, nie wiem. Mikrofalówka chodzi normalnie, podgrzewając,
>> a oprócz tego działa dodatkowa tradycyjna grzałka z góry, więc jakiś
>> udział mikrofal był.
>
> Ewa, te dwa urządzenia w jednym mogą oczywiście pracować jednocześnie.
I o to chodzi.
> Ale mogą też pracować osobno. Moja mama ma taką: pokrętłem przestawia
> sobie pomiędzy tylko mikrofala, mikrofala + grill i trzecie
> ustawienie: tylko grill.
> Ten cały "grill" to po prostu dosyć intensywny żarnik przy suficie
> piecyka, ot co.
I tym żarnikiem to można sobie co najwyżej grzankę lub parówkę przypiec.
Podejrzewam, że kurczak pieczony pod samym żarnikiem skończyłby z
przypieczoną skórką a surowy w środku. Chyba że piec go tak długo jak w
tradycyjnym piekarniku, ale wtedy nie widzę sensu.
Ewa
|