Data: 2017-02-01 19:29:29
Temat: Re: Smażenie w mikrofali
Od: Pszemol <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
FEniks <x...@p...fm> wrote:
> W dniu 31.01.2017 o 07:01, Pszemol pisze:
>> "FEniks" <x...@p...fm> wrote in message
>> news:588f38f7$0$15198$65785112@news.neostrada.pl...
>>> W dniu 29.01.2017 o 19:29, Pszemol pisze:
>>>> "Jarosław Sokołowski" <j...@l...waw.pl> wrote in message
>>>> news:slrno8q7jo.tit.jaros@falcon.lasek.waw.pl...
>>>>> A czy tu aby nie chodzi o mikrofalówkę *z* grillem?
>>>>> Takie dwa w jednym.
>>>>
>>>> Dokładnie o to chodzi.
>>>> Ani jedna mikrofala nie była użyta do ugrillowania tamtego kurczaka :-)
>>>
>>> No, nie wiem, nie wiem. Mikrofalówka chodzi normalnie, podgrzewając,
>>> a oprócz tego działa dodatkowa tradycyjna grzałka z góry, więc jakiś
>>> udział mikrofal był.
>>
>> Ewa, te dwa urządzenia w jednym mogą oczywiście pracować jednocześnie.
>
> I o to chodzi.
>
>> Ale mogą też pracować osobno. Moja mama ma taką: pokrętłem przestawia
>> sobie pomiędzy tylko mikrofala, mikrofala + grill i trzecie
>> ustawienie: tylko grill.
>> Ten cały "grill" to po prostu dosyć intensywny żarnik przy suficie
>> piecyka, ot co.
>
> I tym żarnikiem to można sobie co najwyżej grzankę lub parówkę przypiec.
> Podejrzewam, że kurczak pieczony pod samym żarnikiem skończyłby z
> przypieczoną skórką a surowy w środku. Chyba że piec go tak długo jak w
> tradycyjnym piekarniku, ale wtedy nie widzę sensu.
No dla nas jest jasne że tak :-)
|