Data: 2003-01-19 14:59:21
Temat: Re: Soda a proszek do pieczenia
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Sun, 19 Jan 2003 15:37:16 +0100, Konrad Brywczy?ski
<k...@b...tk> wrote:
>Krysia Thompson wrote:
>> to ja juz w ogole nic nie rozumiem..
>
>A czego konkretnie? ?e jak dwa proszki zawieraj?:
>
>1. 100% substancji A
>
>2. x % substancji A, y% substancji B i z% substancji C
>
>to osiagni?cie efektu dzia?ania 1 j. proszku 1 nie b?dzie
>mo?liwe po zast?pieniu go 1 j. proszku 2? Przecie? to chyba
>oczywiste.
>
>Stosowanie proszku i sody w jednym cie?cie chyba by?o w
>którym? przepisie Magdy Bassett (ciasto bananowe?).
>
>Co do czasu reakcji sody i proszku, to nie wiem, mo?e co?
>jest na rzeczy. Nigdy si? nad tym nie zastanawia?em. Na
>pewno ka?de z nich ma w pieczeniu (albo mo?e ju? na etapie
>mieszania) wyzwoli? z siebie CO2, ?eby ciasto spulchnia?o.
>
>Tak samo dzia?aj? równie? dro?d?e.
proszek proszkiem , ale smakuje gorzej niz soda ;)
Trys, pierzasty aniol, z drozdzami sie zgadzam bez podejrzen ;))
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|