Data: 2004-10-05 09:21:32
Temat: Re: Sól jak innaczej ???
Od: "Wojtek" <p...@f...kropka.com.kropka.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Wladyslaw Los" <w...@o...pl> wrote in message
news:wlalos-EE7A38.21182104102004@newsfeed.onet.pl..
.
> In article <cjs742$o3t$1@atlantis.news.tpi.pl>, "Joorek." <j...@h...pl>
> wrote:
> Spróbuj salvity produkowanej w w Wieliczce, soli kuchennej zmieszanej z
> chlorkiem potasu równoważącym działanie sodu. Oczywiście skonsultuj to
> z lekarzem.
Dokladnie!
Chlorek potasu w zbyt duzej ilosci dosc wredny moze byc.... zwlaszcza dla
serca.
Hint: Jest uzywany do usypiania zwierzat i w wykonywaniu egzekucji poprzez
zastrzyk. Odpowiednia dawka powoduje zatrzymanie krazenia.
Konsultacja z lekarzem, zwlaszcza w przypadku osoby z jakimikolwiek
problemami ukladu krazenia jest bardzo wskazana.
Ponadto, on nie jest slony, lecz raczej slono-gorzki, nie wiem czy najlepiej
wplynie to na smak potraw.:(
Najlepszego!
Wojtek
|