Data: 2006-03-25 17:19:17
Temat: Re: Sos Mornay
Od: "maf" <m...@n...alpha.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "notujaca" <n...@N...gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:Xns9791AD6C598FAnotujaca@193.42.231.152...
> Człowiek o imieniu "Hanna Burdon" <b...@p...onet.pl>
napisał:
>
>
> Wyszło dobre :-) Tylko jednak to troche za delikatny sos do samych
gnocchi,
> mimo mocnego przyprawienia gałką i różowym pieprzem. Muszę go wypróbować z
> jakimiś warzywami.
>
> Aha, zrobiłam go w sumie na oko - łycha masła, łycha mąki, mleko do
> osiągnięcia konsystencji, sera i śmietany - tak samo :-)
>
> --
> pzdr notująca
> krytyk rzeczywistości
A to trzeba bylo napisac, ze do gnocchi. Bo to polewane sosem, to sos robi
sie z utartego sera, koncentratu pomidorowego, masla, smietanki i sosu z
pieczenia miesa.
Pozdr
maf
|