Data: 2006-03-25 16:02:57
Temat: Re: Sos Mornay
Od: notujaca <n...@N...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Człowiek o imieniu "Hanna Burdon" <b...@p...onet.pl> napisał:
> Hormel podaje, że Mornay to beszamel + ser, do którego opcjonalnie można
> dodać inne składniki typu bulion, śmietanka, żółtka.
> http://www.hormel.com/kitchen/glossary.asp?id=33511&
catitemid=
>
> Myślę, że ze śmietanką i serem na pewno wyjdzie dobry. Z ewentualnymi
> żółtkami już bym nie gotowała.
Wyszło dobre :-) Tylko jednak to troche za delikatny sos do samych gnocchi,
mimo mocnego przyprawienia gałką i różowym pieprzem. Muszę go wypróbować z
jakimiś warzywami.
Aha, zrobiłam go w sumie na oko - łycha masła, łycha mąki, mleko do
osiągnięcia konsystencji, sera i śmietany - tak samo :-)
--
pzdr notująca
krytyk rzeczywistości
|