Data: 2002-03-20 23:03:46
Temat: Re: Sos boloński
Od: "Kasia L." <l...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:0738.00004bf2.3c98946e@newsgate.onet.pl...
(ciach)
> I dopiero zupełnie wyjątkowa pozycja zatytułowana " Moja kuchnia pachnąca
> bazylią" ( a napisana przez osiadłą w Polsce Tessę Caponi) sprawiła, że
(ciach)
Zazdroszcze Ci tej ksiazki:)) Szukalam jej w wielu miejscach ale byla nie do
kupienia. Zbyt pozno sie o niej dowiedzialam i juz na rynku jej nie bylo.
Ale przepis na sugo di carne mam (podawala go tez w jakiejs gazecie) i z
tego przepisu wlasnie zawsze robie sos do pasty. Jest swietny, potwierdzam.
Seler naciowy jest konieczny, Wlosi nie znaja selera bulwiastego, nie
uzywaja go. Smak jaki sie wytwarza po dlugim gotowaniu jarzyn, miesa i wina
jest wspanialy. Do tego swiezo starty parmezan, dobre wino... tak bedzie
wygladalo moje niebo, jesli do niego trafie :)))
Mam prosbe- jesli nie sprawi Ci to zbyt duzego klopotu- moglabys napisac mi
na co jeszcze sa przepisy w tej ksiazeczce? Oczywiscie na priv aby nie
zasmiecac grupy. Bede Ci bardzo wdzieczna :)
Kasia L.
|