« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-06-02 21:47:40
Temat: Sos czosnkowy do miesa - jak?Witam,
nie bede ukrywal ze jestem nowy na tej grupie wiec witam wszystkich i od
razu pytam. Ostatnio mialem przyjemnosc zjesc danie z knajpki najogolniej
rzecz ujmujac sluszny kawal pieczonego miesiwa okraszony pysznym sosem
czosnkowym.
Sosik mi bardzo posmakowal i chcialbym cos takiego wyprodukowac ale nie za
bardzo wiem jak. Moze ktos z grupowiczow zna przepis na sos czosnkowy
nadajacy sie do pieczonego miesa (ten ktory spozywalem byl w kolorze
zblizonym do zoltego, konsystencji przypominajacej smietane ale na pewno nie
byla to smietana z czosnkiem czy jakis jogurt naturalny - to mialo tylko
zblizona konsystencje). Byc moze ktos bedzie znal przepis i zechce sie
podzielic - mam nadzieje ze nie otrzymam porady takiej jak w poscie "jak
zrobic panierke...", ktorej udzielil niejaki walkie! (nie zebym sie od razu
czepial) :). Pozdrawiam!
D.C.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-06-03 01:10:09
Temat: Re: Sos czosnkowy do miesa - jak?
> Sosik mi bardzo posmakowal i chcialbym cos takiego wyprodukowac ale nie za
> bardzo wiem jak. Moze ktos z grupowiczow zna przepis na sos czosnkowy
> nadajacy sie do pieczonego miesa (ten ktory spozywalem byl w kolorze
> zblizonym do zoltego, konsystencji przypominajacej smietane ale na pewno nie
> byla to smietana z czosnkiem czy jakis jogurt naturalny - to mialo tylko
A ten sos to byl goracy czy na zimno?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-03 06:39:34
Temat: Re: Sos czosnkowy do miesa - jak?========
Mógł być na gęstej śmietanie. A kolor - to różne dodatki smkowe, albo
estetyzujące.
Zabarwić na żólto, czerwono, zielono jest bardzo łatwo.
waldek
========
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-03 06:57:56
Temat: Re: Sos czosnkowy do miesa - jak?
Użytkownik "DC" <d...@p...fm> napisał w wiadomości
news:bbggqt$cld$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam,
>
> nie bede ukrywal ze jestem nowy na tej grupie wiec witam wszystkich i od
> razu pytam. Ostatnio mialem przyjemnosc zjesc danie z knajpki najogolniej
> rzecz ujmujac sluszny kawal pieczonego miesiwa okraszony pysznym sosem
> czosnkowym.
> Sosik mi bardzo posmakowal i chcialbym cos takiego wyprodukowac ale nie za
> bardzo wiem jak. Moze ktos z grupowiczow zna przepis na sos czosnkowy
> nadajacy sie do pieczonego miesa (ten ktory spozywalem byl w kolorze
> zblizonym do zoltego, konsystencji przypominajacej smietane ale na pewno
nie
> byla to smietana z czosnkiem czy jakis jogurt naturalny - to mialo tylko
> zblizona konsystencje). Byc moze ktos bedzie znal przepis i zechce sie
> podzielic - mam nadzieje ze nie otrzymam porady takiej jak w poscie "jak
> zrobic panierke...", ktorej udzielil niejaki walkie! (nie zebym sie od
razu
> czepial) :). Pozdrawiam!
> D.C.
Hi!
Prosty sosik, lecz jakże smaczy:
Zaopatrz się w słoiczek (np. po musztardzie), do niego zapodaj 2 części
majonezu, 1 część musztardy, 1 ketchupu, niepełną łyżeczkę czosnku suszonego
i 1-2 ząbki przeciśniętego czosnku świeżego. Słoiczek zakręć, wykonaj nim
kilkanaście gwałtownych ruchów i jeśli musztarda i reszta składników była
dobrej jakości - efekt gwarantowany...
pozdrawiam
yoss
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-03 07:03:53
Temat: Re: Sos czosnkowy do miesa - jak?
> A ten sos to byl goracy czy na zimno?
Fakt zapomnialem napisac najwazniejszego - byl na zimno. Przepis
zaproponowany przez yossariana to byc moze to o co mi chodzilo - przy
najblizszej nadazajacej sie okazji wyprobuje. Pozdro! D.C.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-03 07:16:25
Temat: Re: Sos czosnkowy do miesa - jak?walkie! napisal(a):
>> Sosik mi bardzo posmakowal i chcialbym cos takiego wyprodukowac ale nie za
>> bardzo wiem jak. Moze ktos z grupowiczow zna przepis na sos czosnkowy
>> nadajacy sie do pieczonego miesa (ten ktory spozywalem byl w kolorze
>> zblizonym do zoltego, konsystencji przypominajacej smietane ale na pewno nie
>> byla to smietana z czosnkiem czy jakis jogurt naturalny - to mialo tylko
>> zblizona konsystencje). Byc moze ktos bedzie znal przepis i zechce sie
>> podzielic - mam nadzieje ze nie otrzymam porady takiej jak w poscie "jak
>> zrobic panierke...", ktorej udzielil niejaki walkie! (nie zebym sie od razu
>> czepial) :). Pozdrawiam!
>>
>A co do sosou to moze taki:
Ale zwroc uwage, ze kolega pisal, ze to __nie__ byl jogurt.
>Kubek jogurtu naturalnego, wcisnac do niego 2-3 zabki czosnku, dodac
>koperku, doprawic do smaku.
>Albo moze byl na bazie beszamelu i dodano do niego pozniej czosnek?
Ostatnio sprobowalem tego calego sosu beszamelowego. Mdle fuj....
--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla
"Every day I make the world a little bit worse."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-03 07:20:00
Temat: Re: Sos czosnkowy do miesa - jak?Użytkownik DC napisał:
> Witam,
>
> nie bede ukrywal ze jestem nowy na tej grupie wiec witam wszystkich i od
> razu pytam. Ostatnio mialem przyjemnosc zjesc danie z knajpki najogolniej
> rzecz ujmujac sluszny kawal pieczonego miesiwa okraszony pysznym sosem
> czosnkowym.
> Sosik mi bardzo posmakowal i chcialbym cos takiego wyprodukowac ale nie za
> bardzo wiem jak. Moze ktos z grupowiczow zna przepis na sos czosnkowy
> nadajacy sie do pieczonego miesa (ten ktory spozywalem byl w kolorze
> zblizonym do zoltego, konsystencji przypominajacej smietane ale na pewno nie
> byla to smietana z czosnkiem czy jakis jogurt naturalny - to mialo tylko
> zblizona konsystencje). Byc moze ktos bedzie znal przepis i zechce sie
> podzielic - mam nadzieje ze nie otrzymam porady takiej jak w poscie "jak
> zrobic panierke...", ktorej udzielil niejaki walkie! (nie zebym sie od razu
> czepial) :). Pozdrawiam!
> D.C.
>
>
>
Primo niejaka walkie! ;-)
Secundo pytanie o panierke taka jak w KFC wraca tu jak smrod za gaciami
i neka nas grupowiczow. Jesli ktos powaznie mysli o pozostaniu na grupie
zaczyna od czytania strony kuchennej i FAQ, ktory niejaki Art wysyla
dosc czesto i raczej trudno nie zauwazyc. Tam jest dzial za co
linczujemy i znajduje sie tam pytanie o te straszna panierke.
A co do sosou to moze taki:
Kubek jogurtu naturalnego, wcisnac do niego 2-3 zabki czosnku, dodac
koperku, doprawic do smaku.
Albo moze byl na bazie beszamelu i dodano do niego pozniej czosnek?
Napisz czy ten sos wskazywal na jakas obrobke cieplna, czy byl podany na
cieplo, wiecej szczegolow.
--
------------------------------
walkie! - GG: 411958
w...@w...net.pl
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-03 07:39:47
Temat: Re: Sos czosnkowy do miesa - jak?Użytkownik Marcin E. Hamerla napisał:
> Ale zwroc uwage, ze kolega pisal, ze to __nie__ byl jogurt.
>
Aaaaaa teraz widze, zaspana bylam jak czytalam i mi to KFC lekko
cisnienie podnioslo.
>
>>Kubek jogurtu naturalnego, wcisnac do niego 2-3 zabki czosnku, dodac
>>koperku, doprawic do smaku.
>>Albo moze byl na bazie beszamelu i dodano do niego pozniej czosnek?
>
>
> Ostatnio sprobowalem tego calego sosu beszamelowego. Mdle fuj....
Tez mi sie tak wydaje, chociaz mozna by nad tym popracowac. :-)
>
--
------------------------------
walkie! - GG: 411958
w...@w...net.pl
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-03 07:56:40
Temat: Re: Sos czosnkowy do miesa - jak?
Użytkownik "DC" <d...@p...fm> napisał w wiadomości
news:bbggqt$cld$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam,
>
> nie bede ukrywal ze jestem nowy na tej grupie wiec witam wszystkich i od
> razu pytam. Ostatnio mialem przyjemnosc zjesc danie z knajpki najogolniej
> rzecz ujmujac sluszny kawal pieczonego miesiwa okraszony pysznym sosem
> czosnkowym.
> Sosik mi bardzo posmakowal i chcialbym cos takiego wyprodukowac ale nie za
> bardzo wiem jak. Moze ktos z grupowiczow zna przepis na sos czosnkowy
> nadajacy sie do pieczonego miesa (ten ktory spozywalem byl w kolorze
> zblizonym do zoltego, konsystencji przypominajacej smietane ale na pewno
nie
> byla to smietana z czosnkiem czy jakis jogurt naturalny - to mialo tylko
> zblizona konsystencje). Byc moze ktos bedzie znal przepis i zechce sie
> podzielic - mam nadzieje ze nie otrzymam porady takiej jak w poscie "jak
> zrobic panierke...", ktorej udzielil niejaki walkie! (nie zebym sie od
razu
> czepial) :). Pozdrawiam!
> D.C.
>
Najprostszy...
to kubek kefiru i czosnek suszony...intensywnośc zalezy od ilości...
ciekawy efekt jest po dodaniu sera typu parmezan do sosu...
ilości nie podaje bo to sa wzgledne ilości..
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-03 08:10:15
Temat: Re: Sos czosnkowy do miesa - jak?NAJLEPSZY SPRAWDZONY PRZEPIS NA SOS:
MAJONEZ, MLEKO, CYTRYNA,CZOSNEK W PROSZKU LUB WYCISKANY, PIEPRZ,KOPER,CURRY(TO
DAJE ŻÓŁTY KOLOR I FAJNY SMAK).WSZYSTKO DOKŁADNIE WYMIESZAĆ MIKSEREM( BEZ
GRUDEK)!!PROPORCJE SKŁADNIKÓW JAK KTO WOLI.
SMACZNEGO!
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |