Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "DC" <d...@p...fm>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Sos czosnkowy do miesa - jak?
Date: Mon, 2 Jun 2003 23:47:40 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 19
Message-ID: <bbggqt$cld$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pd138.katowice.sdi.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1054590622 12973 213.76.228.138 (2 Jun 2003 21:50:22
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 2 Jun 2003 21:50:22 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4922.1500
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4925.2800
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:158654
Ukryj nagłówki
Witam,
nie bede ukrywal ze jestem nowy na tej grupie wiec witam wszystkich i od
razu pytam. Ostatnio mialem przyjemnosc zjesc danie z knajpki najogolniej
rzecz ujmujac sluszny kawal pieczonego miesiwa okraszony pysznym sosem
czosnkowym.
Sosik mi bardzo posmakowal i chcialbym cos takiego wyprodukowac ale nie za
bardzo wiem jak. Moze ktos z grupowiczow zna przepis na sos czosnkowy
nadajacy sie do pieczonego miesa (ten ktory spozywalem byl w kolorze
zblizonym do zoltego, konsystencji przypominajacej smietane ale na pewno nie
byla to smietana z czosnkiem czy jakis jogurt naturalny - to mialo tylko
zblizona konsystencje). Byc moze ktos bedzie znal przepis i zechce sie
podzielic - mam nadzieje ze nie otrzymam porady takiej jak w poscie "jak
zrobic panierke...", ktorej udzielil niejaki walkie! (nie zebym sie od razu
czepial) :). Pozdrawiam!
D.C.
|