Data: 2006-05-24 10:50:42
Temat: Re: Sos do pieczonych kotletów mielonych
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"MK" <b...@w...pl> wrote in message news:e51cke$245$1@nemesis.news.tpi.pl...
>A jak się robi klopsiki?????
Robisz kulki z mięsa jak na mielone, tyle, że bez bułki i gotujesz w
bulionie i z tego bulionu robisz sos. Zapiekane - układasz kulki w
brytfannie zalewasz sosem i zapiekasz.
Jezli szukasz sposobów taniego wyżywienia rodziny proponuję :"cudowne
rozmnożenie", czyli marchew i groszek zielony (.świeże, mrożone, lub z
puszki) i żołądki (serca) drobiowe, duszone, podbite maką i śmietaną...
Smaczne i niedrogie. Można jeszcze gulasz z serc. Albo wymię w sosie
chrzanowym lub musztardowym (jak ozorek). Wymię ugotować do gotowości -
obrać, pokroić na plastry grubości około 1cm, powycinać kanały mleczne,
włożyć do sosu i poddusić w sosie. Podawać z ziemniakami...
Rosół ze skrzydełek lub łapek drobiowych - włoszczyzna i obrane z resztek
skóry i pazurów skrzydełka lub łapki ugotować, zasypać kaszą manną, pod
koniec dodać dużo koperku i pietruszki...
Smaczne i dostarcza glukozaminy i kolagenu, chroniących nasze stawy...
|