Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!news.nas
k.pl!news.cyf-kr.edu.pl!uwoj.krakow.pl
NNTP-Posting-Host: 192.168.1.183
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Date: Fri, 11 May 2001 14:34:06 +0200
Message-ID: <D1141E6113B7D411BF6000105A9F9C2903F78DB2@HADES>
From: "Kaliope" <b...@m...mw.gov.pl>
References: <3afaa0e4$1@news.vogel.pl> <9df40c$nq3$1@news.tpi.pl>
<3...@n...vogel.pl>
Subject: Re: Sos -syrop ???
Lines: 30
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:51542
Ukryj nagłówki
> Dzieki za odpowiedz
> wlasnie o to mi chodzi ale niewiem jak go zrobic. Masz przepis?
Witaj;)))
Sos sliwkowy... robie tak:
Obsmazam schab na patelni, na ta patelnie (na ktorej obsmazalam miesko)
wlewam cwierc szklanki bialego wina, jezeli nie mam wina to rosolek,
mieszam, chwile gotuje, a nastepnie dodaje 2 szklanki goracego rosolu,
wrzucam sliwki (zalewam je wczesniej goraca woda) i to sie wszystko pieknie
dusi (dodaje sol i jakies przyprawki, zawsze gozdzika i majeranek, a poza
tym co wpadnie pod reke), gdy chce zeby byl bardzo gesty dodaje make
rozbeltana w wodzie i dusze, az sie maka zagotuje.
Niestety nie mam dokladnego przepisu, wiekszosc rzeczy robie "na oko" i
dysponuje jedynie metoda opisowa moich dzialan;)
Z pozdrowieniam,
Kaliope
Barbara Łączna
k...@p...krakow.pl
ICQ 73558372
|