Data: 2001-02-09 19:33:09
Temat: Re: Sos vinegret
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ja robie tak
3 lyzki extra virgin oliwy
1.5 lyzki octu balsamicznego albo 1 lyzke winnego
Mieszam to w buteleczce i natychmiast polewam salate.
Czasami dodaje pol lyzeczki musztardy, lub troche czosnku, albo sok
cytrynowy zamiast octu, ziola, sol, pieprz, zaleznie od humoru i jaka
salate uzywam.
Magdalena Bassett
"gałązka" wrote:
>
> ja robię z oliwy z oliwek i jest ok
> na trzy łyżki oliwy daję jedną octu winnego i zioła jakie mi tam wpadną w
> oczy
> może jakiś ocet miałaś trefny
> pozdrowienia
> gałązka
>
> Użytkownik Danka <j...@z...nl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> napisał:3a83e703$0$3...@n...zeelandnet.nl...
> > Jak przyzadzacie ten sosik? Ja probowalam raz z oliwa z oliwek i raz ze
> > zwyklym olejem slonecznikowym i ani w pierwszym, ani w drugim przypadku
> nie
> > moglam go nawet wachac, nie mowiac o skonsumowaniu. Macie jakies
> sprawdzone
> > przepisy?
> >
> > Pozdr.,
> > Danka
> >
> >
> >
|