Data: 2007-11-13 19:33:27
Temat: Re: Spaghetti BEZ pomidorów i śmietany
Od: Stalker <t...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Fishman pisze:
> Witam!
>
> Pytanie w ramach kuchni dla alergików.
> Jaki sos do spaghetti nie wymagający dodatku pomidorów i śmietany?
Sporo przepisów na makaron (i inne włoskie specjalności) znajdziesz
w książce Małgorzaty Caprari "Kuchnia włosko-polska i polsko-włoska dla
początkujących". Przejrzałem tam makarony i na szybko znalazłem kilka
bez pomidorów i śmietany.
Dla przykładu (bo takiego tu nie podano na razie)
Ale uprzedzam: nie przetestowane :-)
Spaghetti alla diavola:
50 dag spaghetti
2 topione serki
1/2 pikantnej papryczki
czosnek (ilość do smaku)
natka pietruszki
oliwa, sól, pieprz
Serki wyrobić z oliwą na jednolitą masę, dodać drobno posiekany czosnek,
pietruszkę, paprykę, trochę wody
Makaron ugotować i wymieszać z przygotowaną masą serowo-paprykową
Stalker
|