Data: 2006-03-21 15:37:19
Temat: Re: Spieniacz do mleka - jaki wybrać?
Od: notujaca <n...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
in article k...@4...com, Krysia Thompson at
K...@h...fsnet.co.uk wrote on 21/03/2006 16:09:
> On Tue, 21 Mar 2006 14:37:00 +0100, notujaca <n...@g...pl>
> wrote:
>
>> in article dvod6p$hnr$...@n...dialog.net.pl, Rafał-108 at r...@t...pl
>> wrote on 21/03/2006 9:24:
>>
>>>> Ale... ale efekt spieniania jest świetny dla zimnego mleka, co kłóci się z
>>>> dodawaniem
>>>> dokawy. Mleko gorące dużo słabiej się spienia.
>>>
>>> Dlaczego się kłóci? Wlewasz kawę cieniutkim strumykiem po ściance (ja to
>>> robię przez lejek wetknięty w) do piany z zimnego mleka (a piana na dwa
>>> palce).
>>
>> Podawanie kawy z zimnym mlekiem to jeden z grzechów głównych przeciwko
>> kawie... No chyba że frappe :-))
>
>
> a ja to leruje jedynie zimnei mleko badz jego brak zupelny...
No bo gust to inna rzecz. Zasady mogą być po to żeby je łamać, ale jednak są
- a w tym przypadku zasada jest taka, że do kawy nie powinno się dodawać
zimnego mleka.
A tak normalnie ja też toleruje tylko zimne mleko :-) Ale do kawy - musi być
podgrzane.
--
pzdr notująca
krytyk rzeczywistości
|