Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sgate.onet.pl!niusy.onet.pl
From: m...@p...onet.pl
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Sposoby smazenia karpia
Date: 20 Dec 2003 00:09:04 +0100
Organization: Onet.pl SA
Lines: 24
Message-ID: <4...@n...onet.pl>
References: <brvol1$sjk$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.test.onet.pl 1071875344 2200 213.180.130.18 (19 Dec 2003 23:09:04
GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 19 Dec 2003 23:09:04 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 62.233.195.94, 192.168.243.39
X-User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:183957
Ukryj nagłówki
> Witam,
>
> mam taka sprawe, otoz w moim domu rodzinnym na Wigile zawsze byl karp
> smazony tak - krojony na dzwonka szerkowosci 4-5 cm, po czym usuwany jest
> kregoslup, przez co powstaja z kazdego dzwonka 2 kotleciki o wymiarach okolo
> 4x8 cm. Taki kotlecik smazony jest na MASLE po obtoczeniu w mace, jajku i
> tartej bulce. Niebo w gebie. Natomiast moi tesciowie od zawsze kroja karpia
> na dzwonka o szerokosci 1 cm i takie juz smaza - ale uwaga uwaga, obtoczone
> tylko w mace i to na oliwie (!). Nie chodzi mi o to ktory sposob jest
> lepszy - bo to ja wiem doskonale ;-P, ale raczej chcialbym sie rozeznac
> ktora forma jest wsrod grupowiczow bardziej popularna.
>
> cac
>
> --
>
>
Witam!
U mnie w domu karpia oprawia zawsze mężczyzna/ upolował to niech go oprawi/,
kroję na dzwonka, okładam cebulą /niech poleży/ , solę. Potem wyjmuję z cebuli
i obtaczam tylko w mące. Smażę na oleju, tak żeby skórka była chrupiąca . pzdr.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|