Data: 2003-12-19 21:33:58
Temat: Re: Sposoby smazenia karpia
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le vendredi 19 décembre 2003 ŕ 21:54:08, vous écriviez :
> Witam,
> mam taka sprawe, otoz w moim domu rodzinnym na Wigile zawsze byl karp
> smazony tak - krojony na dzwonka szerkowosci 4-5 cm, po czym usuwany jest
> kregoslup, przez co powstaja z kazdego dzwonka 2 kotleciki o wymiarach okolo
> 4x8 cm. Taki kotlecik smazony jest na MASLE po obtoczeniu w mace, jajku i
> tartej bulce. Niebo w gebie. Natomiast moi tesciowie od zawsze kroja karpia
> na dzwonka o szerokosci 1 cm i takie juz smaza - ale uwaga uwaga, obtoczone
> tylko w mace i to na oliwie (!). Nie chodzi mi o to ktory sposob jest
> lepszy - bo to ja wiem doskonale ;-P, ale raczej chcialbym sie rozeznac
> ktora forma jest wsrod grupowiczow bardziej popularna.
Najlepszy jest, oczywiscie, karp gotowany
Ewcia
ps. polany maslem z posiekanym jajkiem
--
Niesz !
|