Data: 2004-12-18 10:29:24
Temat: Re: Steki z jagnieciny-jak długo smażyć
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le samedi 18 décembre 2004 ŕ 08:53:56, vous écriviez :
> Witam
> Zakupiłam steki z jagnięciny nowozelandzkiej takie z kostką mniej więcej
> półtoracentymetrowej grubości. Niestety nigdy nie robiłam jagnięciny w
> postaci steków i nie wiem jak długo je smażyć. Czy tak krótko jak wołowine
> tzn 3 min z każdej strony czy jagnięcina wymaga dłuższej obróbki. Prosze o
> szybkie odpowiedzi bo steki czekają w zalewie rozmarynowej.
Robi sie tak jak steki wolowe, z tym ze jagnieciny nie jada sie
*bardzo* krwistej. Mozesz wiec dorzucic 1 min. dochodzenia na malym
gazie (z kazdej strony).
Ewcia
--
Niesz
|