Data: 2003-03-05 01:38:36
Temat: Re: Strogonof
Od: "emc" <e...@t...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl> wrote >
> Klasyczny stroganoff to skrawki poledwicy (koniecznie) krotko usmazone
> na masle i lekko podduszone w sosie smietanowym, przyprawiony najwyzej
> szczypta pieprzu. Z czasem byl on zaostrzany i trafialy do niego rozne
> dodatki z ktorych koncentrat pomidorowy, czy korniszony (o Boze) sa
> stosunkowo swieze (mysle, ze pojawily sie gdzies w latach dwudziestych
> zeszlego wieku)i trafily tam wtedy, kirdy stroganoff z wykwintnej
> potrawy zmienil sie w goraca zakoaske z polego miesa, podawana po
> przepiciu.
>
> Wladyslaw
A ja natrafilam kiedys na taki (podobny do powyzszego) przepis
ktory polecal przyprawic mieso sosem "Kabul". Niestety nie bylo
wyjasnienia co to za sos i jak sie go robi.
Ale jedno jest pewne Stroganoff to nie jest plywajace w sosie
mieso typu "gulasz".
Pozdrawiam
Ewa (emc)
|