Data: 2005-12-13 11:42:09
Temat: Re: Suchy mielony mak
Od: _asia_ <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Agnieszka wrote:
> Tradycyjnie na święta robię wiadro kutii, tort makowy i strucle makową.
> Zużywam więc sporo maku w dość krótkim czasie.
> Do tej pory sama go mieliłam zamieniając kuchnię w coś czego nawet nie
> potrafię opisać. Gotowe "puszkowe" masy makowe odpadają, bo mają swoje
> specyficzne smaki zupełnie odbiegające od tych preferowanych w mojej
> rodzinie :))).
> Widziałam w sklepie suchy mielony mak, niestety na opakowaniu nic nie jest
> napisane na temat przygotowania tego produktu do dalszej obróbki. Wydaje mi
> się, że powinien być wcześniej namoczony (w mleku albo wodzie) - szczególnie
> do takiej kutii...
> Pomóżcie proszę, bo w archiwum nie znalazłam odpowiedzi.
>
> Pozdro,
> Gaga
Znawca ze mnie zaden, ale nie mam maszynki do mielenia, wiec jak robie
makowiec lub cos podobnego, miele suchy mak w piekarni, a potem
postepuje z nim dokladnie tak jak z normalnym omijajac juz mielenie.
Efek mnie jak najbardziej zadowala :). Ale moze odpowie Ci ktos bardziej
znajacy sie na rzeczy.
_asia_
|