Data: 2000-02-29 10:59:06
Temat: Re: Surowka
Od: "bb" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Robie czesto w celu uratowania przesolonego (po trzykroc) obiadu, bo jest
taka slodka, ze w duzych ilosciach skutecznie zabija moje naturalne
sklonnosci do przesalania wszystkiego co nie jest slodkie.
Zatem
1/4 glowki czerwonej kapusty (posztkowac drobno)
1/4 okolo pora (tej bardziej zielonej czesci), pokroic drobno w makaronik
1 duza marchew (starkowac na drobne wiórki)
1 lyzka oleju
2 plaskie lyzeczki cukru, sol (minimalnie), kwasek cytrynowy (szczypta,
wybaczcie purysci).
Wymieszac wszystkie skladniki, ewentualnie doprawic jeszcze czyms z listy
wyzej. (wyjadam polowe w czasie dosmaczania).
Pozdrofka .BaskaB.
|