Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!not-for-
mail
From: "Bea" <i...@g...am.wroc.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Surowka Anki
Date: Thu, 22 Mar 2001 14:25:07 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 26
Message-ID: <99cu4r$q9k$2@news.tpi.pl>
References: <4...@4...com>
NNTP-Posting-Host: gw-tpnet.io.poland.com
X-Trace: news.tpi.pl 985267163 26932 213.25.69.41 (22 Mar 2001 13:19:23 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 22 Mar 2001 13:19:23 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:47099
Ukryj nagłówki
Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:45qjbt4vlb720f46unddofvq1p592390m7@4ax.com...
> Teraz, jak bylam we Wroclawiu, moja najstarsza i
> najserdeczniejsza przyjaciolka Anka (najstarsza stazem...) dala
> mi do jedzenia takie cos. Moze to jest cos strasznie dobrze znane
> w PL, opatrzylo sie itp, a moze nie, wiec pisze. Jak znane bardzo
> upszejmie prosze mnie zrugac.
>
> Zetrzec na tarce ze 2 marchewki (grubo). Pociac same
> glowki/paczki brokula, nie lodygi tylko te malutkie peczki, Tak,
> zeby byla drobna sieczka. Anka dodawala chyba mouli, czyli taka
> biala wielka rzodkiew. Ja zamienilam to na jednego pora drobno
> posiekanego. Lodygi brokula tez zetrzec na tarce (tyle, ile sie
> da, te zewnetrza nie lubia sie scierac). Posikac sokiem z cytryny
> (sporo), jako tez oliwa i dodac ODROBINKE majonezu. Chodzi o to,
> zeby surowka nie byla majonezowa. Acha, posolic.
> Takie to dobre, ze w domu robie strasza tego miche i jem 2 dni .
>
> Krysia
Jeju!!!!! Juz mi smakuje:))))
Wroclawianka Bea
|