Data: 2004-01-27 08:17:46
Temat: Re: Surówka z czerwonej kapusty
Od: "Bakino" <b...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Jak zrobić taką surówkę, aby była miękka, soczysta i smakowała jak
surówka?
Ja to robię w ten sposób:
- kapustę szatkuję (kroję na długie wąziutki paseczki), płucze pod bieżącą
wodą
- w dużym garnku zagotowuje wodę z solą o do wrzątku wrzucam kapuchę na
kilka minut, cały czas pilnuje i jak tylko zmięknie wyjmuję/ odcedzam
- gry przestygnie dodaje starte duże jabłko, posiekaną drobniutko cebulkę,
sok z cytryny, cukier, troszkę oleju/ oliwy
- i to chyba wszystko, aaa .......... czasem traktuje to jeszcze solą
ziołową dodatkowo
--
Pozdrawiam smacznie
Bakino
b...@w...pl
GG: 2389134
|