Data: 2010-06-10 09:13:20
Temat: Re: Surowka z ze swiezej kapusty
Od: medea <X...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Bbjk pisze:
> medea pisze:
>
>> Obiad (późny) dopiero dzisiaj, więc relacja najpewniej będzie jutro,
>> ew. dziś późnym wieczorem. ;)
>
> A co na deser?
W sezonie - tylko i wyłącznie biszkopt z bitą śmietaną połączoną ze
świeżymi truskawkami, a na tym galaretka z truskawkami. :) Już się chłodzi.
> U nas ostatnio przyjezdni goście byli podejmowani posiłkami na luzie i
> na powietrzu (dwie osoby, nie oficjalni, tylko zaprzyjaźnieni)dostali
U nas będzie gościć najwyższe szefostwo mojego męża z małżonką, dlatego
tak się stresuję. ;)
> pierwszego dnia na obiad owoce morza z makaronem, doprawione pomidorami,
> odrobiną czosnku i utartego imbiru, oczywiście smażone w oliwie, na
> kolację ziemniaki upieczone w folii w ognisku, podane z kawiorem i
> masłem (włoski sposób), kolejnego dnia na obiad zrobiłam wiejskie
> duszone kurczaki z maślakami w sosie + kasza gryczana i zwyczajna
> tradycyjna mizeria, wcześniej przystawki (domowy pasztet, jarzyny z
> octu, oliwki), na deser ciasteczka Kruszyny z konfiturą z róży,
> truskawki, kawa i inne napoje.
> Byli bardzo zadowoleni.
Wcale im się nie dziwię. :)
> A piszę o tym dlatego, że takie proste jedzenie,
Brzmi wyśmienicie i wcale nie tak zwyczajnie. O wiele wykwintniej od
moich zrazów.
Obiad na świeżym powietrzu w ogóle nie wchodzi w grę, ponieważ od
wczesnego wieczora (od mniej więcej 17:00) nie da się wysiedzieć na
tarasie dłużej niż 10 minut z powodu plagi komarów. Makabra!
Ewa
|