Data: 2010-06-10 08:51:06
Temat: Re: Surowka z ze swiezej kapusty
Od: Bbjk <b...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
medea pisze:
> Obiad (późny) dopiero dzisiaj, więc relacja najpewniej będzie jutro, ew.
> dziś późnym wieczorem. ;)
A co na deser?
U nas ostatnio przyjezdni goście byli podejmowani posiłkami na luzie i
na powietrzu (dwie osoby, nie oficjalni, tylko zaprzyjaźnieni)dostali
pierwszego dnia na obiad owoce morza z makaronem, doprawione pomidorami,
odrobiną czosnku i utartego imbiru, oczywiście smażone w oliwie, na
kolację ziemniaki upieczone w folii w ognisku, podane z kawiorem i
masłem (włoski sposób), kolejnego dnia na obiad zrobiłam wiejskie
duszone kurczaki z maślakami w sosie + kasza gryczana i zwyczajna
tradycyjna mizeria, wcześniej przystawki (domowy pasztet, jarzyny z
octu, oliwki), na deser ciasteczka Kruszyny z konfiturą z róży,
truskawki, kawa i inne napoje.
Byli bardzo zadowoleni. A piszę o tym dlatego, że takie proste jedzenie,
często wypraktykowane i robione "jak dla siebie" o wiele lepiej wychodzi
i smakuje, niż jakieś bardzo wymyślne i z wyczytanych przepisów. Jestem
pewna, że Twoje zrazy będą świetnie przyjęte, ale na relację i tak czekam.
--
BBjk
|