Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: Bbjk <b...@q...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Surowka z ze swiezej kapusty
Date: Thu, 10 Jun 2010 10:51:06 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 23
Message-ID: <huq92a$bsl$1@inews.gazeta.pl>
References: <XY0Qn.415$234.375@newsfe11.ams2>
<4c10a28e$0$19161$65785112@news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: adfm217.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1276159882 12181 79.184.116.217 (10 Jun 2010 08:51:22 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 10 Jun 2010 08:51:22 +0000 (UTC)
X-User: bajarka
In-Reply-To: <4c10a28e$0$19161$65785112@news.neostrada.pl>
User-Agent: Thunderbird 2.0.0.24 (Windows/20100228)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:328342
Ukryj nagłówki
medea pisze:
> Obiad (późny) dopiero dzisiaj, więc relacja najpewniej będzie jutro, ew.
> dziś późnym wieczorem. ;)
A co na deser?
U nas ostatnio przyjezdni goście byli podejmowani posiłkami na luzie i
na powietrzu (dwie osoby, nie oficjalni, tylko zaprzyjaźnieni)dostali
pierwszego dnia na obiad owoce morza z makaronem, doprawione pomidorami,
odrobiną czosnku i utartego imbiru, oczywiście smażone w oliwie, na
kolację ziemniaki upieczone w folii w ognisku, podane z kawiorem i
masłem (włoski sposób), kolejnego dnia na obiad zrobiłam wiejskie
duszone kurczaki z maślakami w sosie + kasza gryczana i zwyczajna
tradycyjna mizeria, wcześniej przystawki (domowy pasztet, jarzyny z
octu, oliwki), na deser ciasteczka Kruszyny z konfiturą z róży,
truskawki, kawa i inne napoje.
Byli bardzo zadowoleni. A piszę o tym dlatego, że takie proste jedzenie,
często wypraktykowane i robione "jak dla siebie" o wiele lepiej wychodzi
i smakuje, niż jakieś bardzo wymyślne i z wyczytanych przepisów. Jestem
pewna, że Twoje zrazy będą świetnie przyjęte, ale na relację i tak czekam.
--
BBjk
|