Data: 2010-06-10 08:48:06
Temat: Re: Surowka z ze swiezej kapusty
Od: "Misiek" <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "medea" <X...@p...fm> napisał w wiadomości
news:4c10a28e$0$19161$65785112@news.neostrada.pl...
> cherokee pisze:
>> Moze ktos podzielic sie przepisem na dobra surowke z kapusty bez
>> majonezu? Taka typowo polska z kapusty, marchewki itd.
>> Chodzi mi glownie o techniczna strone przepisu, bo zawsze kapusta
>> wychodzi mi twarda i malo soczysta. Wiem, ze medea zaczela podobny watek
>> ponizej, ale glownie chodzi mi o surowki z kapusty.
>
> Ja swoją cienko poszatkowałam, zasoliłam i zostawiłam na noc w lodówce.
> Dzisiaj dodam marchewkę, koperek i doprawię. Zobaczymy, jaki będzie efekt.
>
>> BTW ciekawe jak poszlo z karmieniem obcokrajowcow, bo z wlasnego podworka
>> wiem, ze sie krzywia na surowizne.
>
> Obiad (późny) dopiero dzisiaj, więc relacja najpewniej będzie jutro, ew.
> dziś późnym wieczorem. ;)
>
> Ewa
Drobno poszatkowana kapusta, takaz marchewka, sporo soku z cytryny i
sostawic na 1 dzien, otrzymany sok mozna pozniej zlac, ale niekoniecznie.
Doprawic do smaku sola, pieprzem cukrem (SIC!), mozna odrobine miodu
zamiast cukru, mozna tez dodac starte jablko i rodzynki jesli ktos lubi :-)
Smacznego :-)
p.s. a sprobujcie dodac smietany... kwasnej, gestej tlustej smietany...
36-tki...
|