Data: 2007-10-22 10:06:11
Temat: Re: Suszona papryka
Od: Ikselka <i...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Marek W. pisze:
> marnacja materiału...
Mylisz się :-)
> suszoną mozna sobie kupic poprostu..
Taaaak? W oliwie?
A gdzie?
> a ta co jest dostepna to lepiej zamarynować...
A jak się już ma jej pół piwnicy i robiło się suszoną w oliwie i chce
się jeszcze, bo pyszna?
Zawsze spełniam swoje zachcianki, zwłaszcza kulinarne :-)
> a jak z czosnkiem i innymi dodatkami to sprawdza sie pasta paprykowa...
E tam, breja. To zupełnie nie to, o co mi chodzi.
Moja suszona papryka jest samodzielną zakąską lub dodatkiem do sałatek,
konsystencja też nie jest obojętna.
> wystarczy maszynka do mięsa i blender..nasion nawet za bardzo nie trzeba
> wydłubywać..;)
Pasty to pasty, a kawałki to kawałki.
> wystarczy taka paste potem zapasteryzować w słoiczkach :)....no i ten
> aromat...:)))
Też ma świetny - a oliwa po niej jest boska...
--
XL wiosenna
|