Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.astercity.net!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for
-mail
From: lisek <m...@a...cc.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Świąteczny obiad?
Date: Wed, 27 Nov 2002 09:01:52 +0100
Organization: GAGAGUGA
Lines: 45
Message-ID: <as1uh2$grr$1@news.tpi.pl>
References: <arvt3b$pou$1@news.tpi.pl> <6...@n...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: 195.116.22.204
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8Bit
X-Trace: news.tpi.pl 1038384483 17275 195.116.22.204 (27 Nov 2002 08:08:03 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 27 Nov 2002 08:08:03 +0000 (UTC)
User-Agent: KNode/0.7.1
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:136273
Ukryj nagłówki
a czy chodzi tutaj o serki takie podluzne czy trojkatne?
pozdrawiam
lisek
>>
>> Pomału próbuję skomponować menu na świąteczny obiad. Trzymam w
>> zamrażalniku królika z którego mam nadzieję coś super zrobić (może zrobię
>> go w śmietanie, tak jak to moja mama robi). Ale nie wiem jaką zupę podać,
>> by było inaczej ciekawiej. Na obiedzie będę gościć teściów, więc sami
>> rozumiecie że musze dobrze wypaść:-)))
>>
>> Pozdrawiam
>> Dorunia
>> --
>> Z miłoscią jest jak z masłem. Od czasu do czasu trochę chłodu utrzymuje
>> je w świeżości.
>> M. Achard
>>
>> mam przepis na bardzo dobrą zupe, kto ja jadl to sie nie moze nachwalic.
> "zupa serowa"
> 50dkg miesa mielonego mieszanego
> 50 dkg malych pieczarek
> 2 cebule
> 2 duze pory (im wiecej tym lepiej)
> 2 serki topione ziolowe hohland
> 2 serki topionesmietankowe hohland
> 1 litr wody
> 2 kostki rosolowe z kury knora
>
> przygotowanie
> zeszklic cebule i wrzucic mieso podsmarzyc. zagotowac wode i wrzucic
> kostki
> rosolowe w to wrzucic podsmazone mieso z cebula. gotowac na malym ogniu,
> wrzucic por pokrojony w plastry; dalej gotowac, wrzucic serek polamany na
> kawalki. na koncu wrzucic pieczarki pokrojone na 2 lub 4 czesci. gotowac
> ok 10
> minut. mam nadzieje ze przyda ci sie ten przepis. życze smacznego
>
>
|