Data: 2002-11-27 08:01:52
Temat: Re: Świąteczny obiad?
Od: lisek <m...@a...cc.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
a czy chodzi tutaj o serki takie podluzne czy trojkatne?
pozdrawiam
lisek
>>
>> Pomału próbuję skomponować menu na świąteczny obiad. Trzymam w
>> zamrażalniku królika z którego mam nadzieję coś super zrobić (może zrobię
>> go w śmietanie, tak jak to moja mama robi). Ale nie wiem jaką zupę podać,
>> by było inaczej ciekawiej. Na obiedzie będę gościć teściów, więc sami
>> rozumiecie że musze dobrze wypaść:-)))
>>
>> Pozdrawiam
>> Dorunia
>> --
>> Z miłoscią jest jak z masłem. Od czasu do czasu trochę chłodu utrzymuje
>> je w świeżości.
>> M. Achard
>>
>> mam przepis na bardzo dobrą zupe, kto ja jadl to sie nie moze nachwalic.
> "zupa serowa"
> 50dkg miesa mielonego mieszanego
> 50 dkg malych pieczarek
> 2 cebule
> 2 duze pory (im wiecej tym lepiej)
> 2 serki topione ziolowe hohland
> 2 serki topionesmietankowe hohland
> 1 litr wody
> 2 kostki rosolowe z kury knora
>
> przygotowanie
> zeszklic cebule i wrzucic mieso podsmarzyc. zagotowac wode i wrzucic
> kostki
> rosolowe w to wrzucic podsmazone mieso z cebula. gotowac na malym ogniu,
> wrzucic por pokrojony w plastry; dalej gotowac, wrzucic serek polamany na
> kawalki. na koncu wrzucic pieczarki pokrojone na 2 lub 4 czesci. gotowac
> ok 10
> minut. mam nadzieje ze przyda ci sie ten przepis. życze smacznego
>
>
|