Data: 2011-01-24 18:17:02
Temat: Re: Świnia is dead
Od: "Jan Werbinski" <jaś@tralala.bez.maj.la>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:19hq92a25y6zm$.gclr7gqh1jcc.dlg@40tude.net...
> Dnia Sun, 23 Jan 2011 12:40:37 +0100, Jan Werbinski napisał(a):
>
>> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
>> news:sfehi4mgjygt$.1stnqwdein3ns.dlg@40tude.net...
>>> Dnia Sat, 22 Jan 2011 07:54:00 +0100, Jan Werbinski napisał(a):
>>>
>>>> Nie wiem jak to policzyć, bo nie wiem ile kosztują wędliny w sklepach.
>>>> Do
>>>> czego to odnieść? Np mam 8 kg mielonej słoniny, która jest
>>>> bezużyteczna.
>>>
>>> Normalnie: przecież wiesz, ile czego dajesz do kiełbasy.
>>>
>>> Biorąc pod uwagę ceny w hurtowni mięsnej, gdzie się zaopatruję, kiełbasa
>>> wychodzi mi (karczek, schab, słonina, wołowina I klasy, przyprawy,
>>> osłonki)
>>> po 30 złotych. Jest to kiełbasa domowa, nie z resztek mięsa - kosteczki
>>> schabu zawieszone w pysznej masie, skórka trzaska przy łamaniu :-)
>>
>>
>> Ze świnki 110 kg wyszło między innymi: 4 kg schabu, 6 kg golonki, 6kg
>> polędwicy, 20kg kiełbasy, 10 kg szynki.
>
> Wydaje mi się, ze trudno dobrze zagospodarować całą świnię. Kaszanek i
> salcesonu wszak nie robiłeś? Gdzie jest krew, słonina i podroby?
> Uważam, że bardziej się opłaca kupić mięso z rozbioru, konkretne kawałki
> na
> konkretny wyrób.
Kaszankę zrobili, bo się nie dogadaliśmy. Rozdaję je jak mnie ktoś odwiedzi.
:-)
Salceson też jest i nawet smaczny. Sklepowego bym do ust nie wziął. Pfuj.
Ile kosztuje mięsko z rozbioru? Np szynka, schab itp.
--
Jan Werbiński O0oo....._[:]) bul, bul, bul
Prywatna http://www.janwer.com/
Nasza siec http://www.fredry.net/
|