Data: 2005-12-19 14:36:11
Temat: Re: Szybka, kaloryczna, tania potrawa?...
Od: "Gusiek" <a...@W...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "X" <i...@w...pl> napisał w wiadomości
news:do692f$kbu$1@inews.gazeta.pl...
> ===============
> Hehe, jeszcze niedawno mialem cos takiego.
No, to koniecznie się zaopatrz we własną ;)
> Doprawdy, pyszne. Robilem 10- i wiecej centymetrowe tosty po czym
> sciskalem (ladniej: kompresowalem) je w tostownicy. Wychodzily malutkie,
> plaskie tosciki z duza iloscia (gestoscia) skladnikow odzywczych.
> Dodawalem jeszcze cebule pocieta w kolka, czasem rzodkiewke (nie
zawsze
> pasuje), kukurydze z puszki, przyprawe do pizzy. Jesli bylo troche wiecej
> czasu to wrzucalem rowniez wczesniej usmazony na patelni boczek
(niesamowity
> aromat). Kilka razy wcisnalem tez kilka parowek. Od czasu do czasu surowa,
> ostro pocieta pieczarke.
> Pewnego razu tez posmarowalem od srodka majonezem. Okazalo sie pyszne
> jak dla mnie. Teraz prawie zawsze smaruje kremem majonezowo-ketchupowym
> (2:1), obydwie wewnetrzne strony chliebka.
Ano - z majonezem są świetne, można tam generalnie wpakować wszystko i
zawsze będą dobre ;) Z mozarellą są fajne albo z rokpolem :) Pomysły można
mnożyć :)
Pozdrawiam, Agata
|