Data: 2005-01-21 12:24:41
Temat: Re: Szynka wieprzowa
Od: "Dawid" <n...@s...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Kinga 'Słowotok' Macyszyn"
<k...@b...gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:csoove$h1n$1@inews.gazeta.pl...
> Surowa.
> Wiem, że nadaje się na gulasz. I na pieczeń.
> Ale co jeszcze można z niej zrobić?
> Mam w zamrażarce i obmyślam obiad na jutro. Jakieś 60 dkg tej
szynki.
>
> Cz ktoś się może podzielić na tą szynkę innymi pomysłami, średnio
> pracochłonnymi (na tej grupie się chyba jeszcze nie chwaliłam, że
jestem
> gipsem trochę unieruchomiona)?
>
Tylko na zimno ;)
Natarta solą z czosnkiem i .... dżemem malinowym ;)
Pieczona w rękawie z jabłkami....
Podawana na zimno - pyszna, soczysta z delikatnym ledwo uchwytnym
malinowym aromatem.....
Przepraszam, rozmarzyłem się ;)
Dawid
|