Data: 2007-12-22 18:39:19
Temat: Re: Szynka z szynkowara
Od: "Andrzej" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "julitek" <j...@s...elblag.pl> napisał w wiadomości
news:fkjk94$r2l$1@nemesis.news.tpi.pl
>> Ogólnie powinna wystygnąć w garnku i wywarze, w którym się gotowała.
>
> Szynke parzylem w szynkowarze potem wyjalem i wystawilem na balkon +4
> stopnie
>
> Jest krucha zbita wokolo z galaretka da sie zjesc
> tylko ze twarda i suchawa
a jak to peklowałeś? bo ja w soli peklującej trzymam ok 4 godziny, a
następnie dodaje przyprawy cukier i żelatynę i wodę wyrabiam i zostawiam na
całanoc do lodówki w woreczku.
Mam czeski szynkowar , jest wszystko OK
Jędrek
|